Založ si blog

Zdravie, alebo ako nebyť chorý – 1. časť

Téme zdravie sa už venujem nejaký ten čas, a tak dúfam, že Vám prinesiem aspoň niečo nové. Hneď zo začiatku uvádzam dôležité linky, vďaka ktorým sa tu takto rozpisujem.

http://www.uloz.to/xZBUecw/food-matters-strava-rozhoduje-cz-titulky-avi
http://www.negativa.eu/

Začnem otázkou, ktorú si určite pokladá každý z nás. Prečo sme v súčasnosti tak chorí? Alergia sa stala niečím normálnym, rakovina je novodobý strašiak ľudí. Veď toto predsa nebolo?! Kde sa stala chyba? No, odpovedí mám hneď niekoľko.
V prvom rade je na vine zdravotníctvo, ktoré kvôli zisku produkuje masy chorých ľudí. A keď liečia, tak liečia symptómy a nie chorobu. Žiaľ, žijeme v demokracii (áno, žiaľ!) a zdravotníctvo je zisková sféra. Rozpisovať akými spôsobmi na nás zarábajú a zvysoka kašlú na naše zdravie nemá zmysel, radšej Vám napíšem, ako nebudete chorí takmer vôbec.

Každý to vie. Sme to, čo jeme. Preto ma až zaráža, ako vysoko sú ľudia neinformovaní o tom najdôležitejšom čo sa našej stravy týka. A tým je PH. Zjednodušene povedané: mierne zásaditý organizmus – zdravý organizmus. Našťastie, na internete a v kníhkupectvách už možno nájsť množstvo literatúry o danom probléme. Stále však chýba informovanosť zo strany zdravotníctva, školstva, médií. Ako som už vyššie uviedla, je jasné prečo. Prekyslenie (acidóza) je stav, pri ktorom je v krvi a v tkanivách nadmerné množstvo kyselín. Tento stav je príčinou veľkého počtu chorôb, hlavne takzvaných „civilizačných”. V dnešnej dobe má prekyslený organizmus každý človek, ktorý sa strave bližšie nevenuje. Namiesto toho, aby sme peniaze minuli na kvalitnú stravu, investujeme ich do drahých áut, bytov, domov…Dnešná spoločnosť má pomýlené hodnoty čím sa pomaly, ale isto hrnieme do záhuby. Čo teda jesť aby som bola zdravá?

Alfou aj omegou v strave musí byť surová strava, ovocie a čerstvá zelenia, ktorá by mala tvoriť minimálne 51% stravy. Málo ľudí o tom vie, ale pokiaľ svoje jedlo uvaríte, telo reaguje ako keby to bol toxín. Krv sa dostane do stavu zažívacej leukocytózy, pri ktorej sa aktivujú biele krvinky proti jedlu, ktoré ste zjedli. Pravdepodobne preto, že proces varenia mení štruktúru jedla, takže ho telo nedokáže rozpoznať a správa sa k nemu ako ku toxínu.
Nebojte sa užívať vitamíny, ale lieky. To, že dlhodobé užívanie vitamínu C je škodlivé, je len výmysel zdravotníctva. Na ukážku uvádzam jednu zaujímavú štatistiku ktorá sa týka Ameriky:
– každoročne kvôli odmietavej reakcii na lieky zomrie cca 106 000 ľudí (riadne predpísané lieky). Vezmime si dĺžku 23 rokov to je takmer dva a pol milióna mŕtvych Američanov. A za rovnakých 23 rokov tu máme mŕtvych 10 ľudí, ktorí zomreli vinou vitamínov.

 

HIMARS

USA ohlásili nákupy vojenského materiálu pre Ukrajinu za šesť miliárd, vybavenie však zrejme nedorazí niekoľko rokov

26.04.2024 21:43

Na dodanie materiálu si však budú musieť Ukrajinci počkať, lebo proces jeho obstarávania je len na začiatku.

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1
Celková čítanosť: 3797x
Priemerná čítanosť článkov: 3797x

Autor blogu

Kategórie

Archív